Er zijn diverse diverse studenten die mee werken aan Fitphone het ontwikkelen van deze website, het maken van diverse filmpjes en podcasten en het doen van praktijk gericht onderzoek. Hieronder een aantal projecten,
Hoe werkt Fitphone?
Studenten van de opleiding Fontys ICT hebben een prototype app ontwikkeld die studenten kan helpen meer regie te nemen over hun smartphone gebruik te nemen en euzes te maken in waar ze aandacht aan willen geven. De werking van deze app hebben ze weer gegeven in een filmpje..
Finder
In 2021 geeft docent Nadine Roestenburg een workshop over het Finder waarbij studenten kunnen daten zonder smartphone.
Smartphone Kluisje
In 2021 is er bij Fontys Hogeschool een Fitphone evenement waarbij studenten bij uitdaging kunnen aangaan om hun smartphone bepaalde tijd in een kluis te leggen..
Docenten
Hoe denken docenten over smartphone gebruik in de klas. Studenten van Fontys communicatie maken hier een filmpje over (2021).
Podcast over Instagram
Mare Nooijen (student Toegepaste Psychologie) doet in 2021 onderzoek bij Fitphone over gebruik van Instagram en maakt aan de hand dit onderzoek een podcast ‘Schermtijd’ met zes afleveringen.
Aflevering 1
Opgroeien zonder social media
Aflevering 2
De invloed van je zelfbeeld
Aflevering 3
Actief en passief gebruik van Instagram
Aflevering 4
Het verwijderen van social media
Aflevering 1
Ervaringen met een week offline
Aflevering 2
Ervaringen smartphone van ‘vroeger’
Aflevering 3
Interview met Ties en Luuk over smartphonegebruik
Aflevering 4
Interview met Miranda (ouder) over opvoeden en smartphone gebruik
Aflevering 5
Interview met docenten Pedagogiek Jeroen Pouw en Jeroen Ter Brugge
Aflevering 6
Ervaringen van een week offline
Podcast ervaringen smartphonegebruik
Studenten van de opleiding Fontys Pedagogiek (Nova Dirks, Ricky Soentjes, Meijke Wegman, Sanne Kuijpers, Zara van den Overveld) gaan in 2022 een week offline. Aan de hand van dit experiment maken ze een podcast